Siirry suoraan sisältöön

KINO MARILYN

Etusivu » Marilynin leffavinkit lokakuulle – jokaiselle jotakin

Marilynin leffavinkit lokakuulle – jokaiselle jotakin

Kesä vaihtui lopulta syksyn viileisiin ilmoihin ja sateisiin. Lokakuun myötä onkin hyvä palata elokuvien pariin. Teatterissa ei syksyinen keli haittaa.

Lokakuussa on luvassa monipuolinen valikoima elokuvia eri genreistä pitäville – jokaiselle jotakin. Kuukauden varmasti odotetuin leffa Joker: Folie Á Deux saa ensi-iltansa jo perjantaina 4.10. Jatko-osa vuoden 2019 Oscar-voittaja Jokerille kiinnostaa varmasti monia ja on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Jokerin rinnalla nähdään Harley Quinn, jota näyttelee Lady Gaga.

Kotimaisten elokuvien ystäville on luvassa Pepe Willbergistä kertova musiikkidokumentti Pepe, draamaelokuva Parvet sekä Reijo Mäen Kolmijalkainen Mies -kirjaan perustuva Vares X. Omaa kategoriaansa kotimaisissa elokuvissa edustaa jatko-osa Hevimpi Reissu, joka on Impaled Rektum -bändistä kertova road movie -komedia. Tällä kertaa pojat karkaavat vankilasta ja suuntaavat Saksaan metalli-festivaaleille.

Lapsille ja perheille on tarjolla jo kolmas osa kotimaisesta Niko Lentäjän Poika -sarjasta. Elokuvassa ratkotaan Myrskyporojen Arvoitusta. Niko kohtaa elokuvassa taitavan tyttöporon Stellan. Uusintaan tulee myös palkittu japanilaisanimaatio Poika ja Haikara. Syyskuulta jatkaa ohjelmistossa vuoden paras animaatioelokuva Villi Robotti, joka kannattaa katsoa muidenkin kuin lapsiperheiden. Se on kaunis tarina ystävyydestä ja itsensä ylittämisestä.

Amerikan presidentinvaalien lähestyessä kiinnostusta herättää Donald Trumpin uran alkutaipaleista kertova The Apprentice. Politiikkaa sivuaa myös Iraniin sijoittuva, naisten asemasta kertova Tatami.

Kauhun ystäviä hellitään Halloweenin lähestyessä oikein kunnolla. Ensin luvassa on ilmiöksi nousseen Smile elokuvan osa 2. Seuraavaksi valkokankaalle saapuu Terrifier 3, jota on kehuttu sarjan parhaaksi elokuvaksi. Luvassa teurastusta entiseen malliin. Loppuhuipennuksena 31.10 (ja 2.11.) Halloween-maraton eli kolme alkuperäistä 80-luvun Halloween-elokuvaa putkeen.

Toimintaa on Vareksen lisäksi luvassa myös Marvelin ystäville. Trilogian kolmannessa elokuvassa Venom ja Eddie tanssivat viimeisen tanssinsa. Romantiikan ja laatudraaman ystäville on tarjolla Christian Petzoldin ylistetty Punainen Taivas, Islannin yleisömenestys Touch, Andrew Garfieldin ja Florence Pughin tähdittämä koskettava We Live in Time sekä Mikko Mäkelän ohjaama Sebastian, joka kertoo Lontoon homopiireissä kaksoiselämää elävästä kirjailijasta.


Poimi valikoimasta omat suosikkisi tai tule katsomaan vaikka kaikki – tällä tarjonnalla tuskin koet montaa pettymystä.

Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.